Comtado Carib

Training, expertise en back-up in opsporingszaken

Wij verzorgen trainingen, seminars en ondersteuning op het gebied van opsporing in het justitiële/financiële veld in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Geplande Seminars

Seminar 1.0 : opsporing & rechtshandhaving e-gaming

Volgens welingelichte bronnen is Curaçao wereldwijd de grootste uitvalsbasis voor de offshore online gok industrie en uitgegeven gok licenties, mede door het gebrek aan transparantie.

Comtado Carib laat deze stelling in zes bijeenkomsten van deze seminar, die wekelijks met boeiende gastsprekers zullen worden gehouden ter discussie brengen, en omvat de volgende thema’s:

 • Intro Curacao e-gaming landschap
 • masterlicenties en sublicenties
 • trustkantoren en fiscale structuren
 • meldpunt ongebruikelijke transacties
 • wijzigingen wetgeving op offshore online kansspelen
 • de moord op politicus Helmin Wiels
 • witwassen
 • schaduwbankieren
 • georganiseerde misdaad 
 • case study brievenbusfirma’s
 • case study gokwebsite Edobet
 • toezichthouders en rechtshandhavers
 • geldstromen: bankverkeer en betaaldienst verleners 
 • telecominfrastucturen en datacenters
 • uitwisseling belastinginformatie en belastingontduiking

Kortom, seminar 1.0 zullen boeiende bijeenkomsten worden, die u eigenlijk niet mag en wil missen.

Doelgroep:
rechtshandhavers, toezichthouders, ministers, beleidsdirecteuren, parlementariers, rechters, officieren van Justitie, politie/RST-ers, (financieel) rechercheurs, compliance medewerkers, bankiers, journalisten en medewerkers van: Financial Intelligence Unit (FIU), Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Stichting Belasting Accountants Bureau (SBAB); Inspectie der belastingen Curacao; Gaming Control Board (GCB); Kansspelautoriteit (KSA). Ook voor advocaten, notarissen, accountants, telecom-, trust- en betalingsdienstverleners, gaming software suppliers en rechtswetenschap studenten kan het onderwerp interessant zijn.

Nadere informatie volgt op deze pagina.

Seminar 2.0 : opsporing & rechtshandhaving e-gaming (verdieping)

Informatie over deze verdieping volgt na seminar 1.0

Over Comtado Carib

Training, advies, ondersteuning t.b.v. de opsporing en rechtshandhaving

Na een carrière van meer dan 42 jaar bij de Nederlandse politie, waarin ik mij voornamelijk heb bezig gehouden met strafrechtelijke- en financiële onderzoeken, ben ik nog steeds enthousiast om (overheids) instellingen, bedrijven en particulieren op dit onderwerp te ondersteunen. Op verzoek kan ik op projectbasis zelf deelnemen aan het werkproces. Daarbij of daarnaast geef ik training en advies met betrekking tot de aanpak van strafrechtelijke- en/of financiële onderzoeken. Het organiseren van symposia, seminars en workshops, gerelateerd aan het onderwerpen opsporing en rechtshandhaving behoort tevens tot de mogelijkheden.

Ook particulieren kan ik ondersteunen bij het doen van een (complexe) aangifte en/of advies geven over het nemen van juridische stappen en hen daarin te begeleiden.

Het ultieme doel van Comtado Carib is kort maar krachtig: waarheidsvinding.

 

Meer details over mijn achtergrond is te zien in mijn profiel op LinkedIn

FIU

Op het gebied van de analyse van geldstromen en de organisatorische en juridische opzet van een FIU beschik ik over een uitgebreide ervaring.

Politie onderwijs

Tijdens mijn politionele loopbaan in Nederland ben ik freelance gastdocent en -examinator geweest, namens de Politieacademie. Met deze kennis en ervaring ben ik ook bereid om het politievakonderwijs binnen het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden te ondersteunen.

Peter Comello

Onze diensten

Onze diensten worden primair aangeboden aan (overheids)instellingen van eilanden in het Caribisch gebied en private ondernemers met een onderzoeksvraagstuk.

Training

Voor medewerkers van (overheids)instellingen in verband met opsporingsactiviteiten, waarbij i.o.m. de opdrachtgever de inhoud van de trainingen op maat kan worden samengesteld of aangepast.

Advies

Concreet vak- of probleemgericht advies met betrekking tot opsporingsactiviteiten, zowel telefonisch, mondeling of schriftelijk, aan zowel rechtspersonen als natuurlijke personen
 

Ondersteuning

Ondersteunende diensten, gericht op opsporing, voor handhavende autoriteiten en instellingen op uur- of projectbasis, beëdiging tot Buitengewoon Agent van Politie behoort tot de mogelijkheden.

Seminar 1.0

De doelgroep voor de training zijn recht-handhavers, toezichthouders, ministers, beleidsdirecteuren, parlementsleden, rechters, officieren van Justitie, RST-ers, (financieel)rechercheurs, politie, journalisten, belastingdienst– , FIU, SBAB, FIOD, KSA en GCB medewerkers. Echter ook voor mensen uit de advocatuur, accountancy, directeuren en compliance medewerkers van banken, telecom, trustkantoren, betaaldienst verleners en studenten is deze training zeer waardevol.

seminar 1.0 01

Curacao e-gaming landschap

seminar 1.0 02

witwassen

seminar 1.0 03

masterlicentie en sublicenties

seminar 1.0 04

fiscale structuren en trustkantoren

seminar 1.0 05

financiële structuren en betaaldienst verleners

seminar 1.0 06

georganiseerde misdaad en sublicentiehouders

Boek nu uw Seminar 1.0 "Rechtshandhaving in de Goksector"

Scroll to Top