25 april - 30 mei | Willemstad Curaçao

Opsporing & Rechtshandhaving
E-Gaming

LICHT OP DE ONLINE GOKWERELD VAN CURACAO

Tijdens deze seminars zullen telkens twee bevlogen gastsprekers en ervaringsdeskundigen aan het woord komen, die hun visie en ervaringen uiteenzetten rondom het beleid over de online gokwereld dat via vehikels, zoals transnationale trustkantoren met een Nederlandse achtergrond, de Curaçaos-Sint Maartense overheids telecom infrastructuur, het internationaal betalingsverkeer (banken, payment services providers (PSP’s) en het Dutch Double Treaty verdragen-netwerk haar wereldwijde grondvest heeft gevonden.

LICHT OP DE ONLINE GOKWERELD VAN CURACAO

Op 5 mei 2013 om 17.03u wordt de populairste politicus van Curaçao maffia-style met 7 kogels geëxecuteerd op klaarlichte dag op het drukbevolkt familiestrand van Marie Pampoen. Op 5 september 2013 wordt de schutter, een kroongetuige, dood aangetroffen in een onbeveiligde politiecel te Barber. Waarom werd de moord nimmer opgelost en kwam het motief nimmer aan het licht? Waarom ontkent de offshore online gok industrie stellig enige betrokkenheid terwijl uit strafrechtelijk onderzoek duidelijk werd dat personen uit de hoogste niveaus van het politieke – en het gokwezen betrokken zijn?

Tijdens deze seminars zullen telkens twee bevlogen gastsprekers en ervaringsdeskundigen aan het woord komen, die hun visie en ervaringen uiteenzetten rondom het beleid over de online gokwereld dat via vehikels, zoals transnationale trustkantoren met een Nederlandse achtergrond, de Curaçaos-Sint Maartense telecom infrastructuur, het internationaal betalingsverkeer (banken, payment services providers (PSP’s) en het Dutch Double Treaty verdragen-netwerk haar wereldwijde grondvest heeft gevonden.

SPREKERS

6 Seminars over E-gaming

We laten zien welke documenten beschikbaar zijn en waar u kunt zoeken in openbare bronnen. Ook tonen we hoe je informatie kan duiden die relevant is voor onderzoek naar Curaçaose (gaming) brievenbus vennootschappen en de rol van (gaming) trustkantoren daarbij. Tevens bespreken we uitgebreid het masterlicentie + sublicentie systeem van een e-gaming vennootschap. Waar zitten de mogelijke (witwas) risico’s? Naast Curacao komen onder meer Nederland, Malta, Cyprus, United Kingdom, Amerika en Duitsland terug in de financiële structuren. Tot slot besteden we aandacht aan gelieerde actualiteiten in belastingparadijzen.

In het laatste uur van iedere seminar wordt een discussie gevoerd met medewerking van een aantal panelleden, waarbij zowel door deelnemers in de zaal als door de online deelnemers gereageerd en vragen gesteld kunnen worden. Daarin kunnen zeer interessante discussies ontstaan, want kunnen alle betrokkenen op Curaçao v.w.b. de wet- en regelgeving op dit thema elkaar, inclusief de overheid, elkaar wel recht in de ogen kijken? 

Kortom, COMTADO CARIB laat gastsprekers, panelleden en participanten aan beide kanten van de oceaan verschillende zaken voor het voetlicht werpen die het daglicht tot op heden niet konden verdragen.

Registreren en Betalen

1. Uw contactgegevens

Verstrek uw email en naw gegevens voor bevestiging van uw inschrijving en seminar updates

2. Kies de betaalmethode

Bij voorkeur betaalt u online via Caribbean Ticket Shop, maar u kunt ook een bankbetaling doen. Let op, uw boeking is pas definitief na ontvangst van de betaling.

3. Betaal

U betaalt online met creditcard of iDeal


Inschrijving en betaling wordt afgehandeld door ticketprovider Caribbean Ticketshop. Kies daar de seminars waaraan u wilt deelnemen of het totaal pakket.

Seminar informatie

De 6 seminars zullen iedere dinsdagmiddag van 14:00 – 17:00 uur in één dagdeel gaan plaatsvinden in de aula van The University of Curaçao aan de Jan Noorduynweg 111 met 2 korte pauses na 45 minuten. Alle seminars worden afgesloten met een hapje en een drankje. De eerste seminar start op 25 april 2023 en de laatste op 30 mei 2023.

Voor wie zijn deze seminars ?

De doelgroep voor de training zijn rechtshandhavers, toezichthouders, ministers, beleidsdirecteuren, parlementariërs, rechters, officieren van Justitie, politie/RST-ers, (financieel) rechercheurs, compliance medewerkers, bankiers, journalisten en medewerkers van: Financial Intelligence Unit (FIU), Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD), Stichting Belasting Accountants Bureau (SBAB); Inspectie der Belastingen Curaçao; Gaming Control Board (GCB); Kansspelautoriteit (KSA). Echter ook voor mensen uit de advocatuur, accountancy, notariaat, alsook voor directeuren en compliance medewerkers van banken, telecoms, trustkantoren, betaaldienst verleners en studenten kunnen deze trainingen waardevol zijn.

Prijzen

Ter plekke of online

Voor deelname in Curaçao bedragen de kosten NAFL 371,00 per seminar voor pakket 1.0 Een drankje en klein hapje na afloop voor de fysieke seminar inbegrepen. De prijs voor online deelnemers vanuit Nederland/Belgie is hetzelfde. Korting is mogelijk indien de volledige factuur twee weken vooraf in één keer is voldaan: NAFL 1.908,00 voor alle 6 seminars. Alle bedragen zijn incl. 6% omzetbelasting.

Maximaal aantal deelnemers

Maximale aantal deelnemers: 161 ter plekke in Curaçao, 90 online, deelname op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Studenten van de University of Curaçao kunnen op vertoon van hun persoonlijke UoC studentenpas gratis deelnemen aan de seminars tot een maximaal aantal van 30 participanten.
Let op: online deelname is alleen mogelijk vanuit Nederland/buitenland.

Annuleringsvoorwaarden Na het boeken van de tickets is annulering niet meer mogelijk. U kunt wel iemand anders laten deelnemen in plaats, mits vooraf aangemeld met de benodigde gegevens.
Aanmelding en inschrijving Kunt u doen via het inschrijvingsformulier op www.comtadocarib.com. U staat dan meteen ingeschreven. Indien aanmelding via een externe organisatie loopt kun u zich aanmelden door een mail te sturen naar in**@co**********.com. Bij de bevestiging van uw inschrijving ontvangt u de factuur. Deze dient 2 weken voor aanvang van de seminars te zijn voldaan.
Scroll to Top