Training | Donderdag 25 mei | Willemstad Curaçao

INFORMATIE IS "THE NAME OF THE GAME"

Het gebruik van open bronnen voor de analyse van offshore vennootschappen

Volgens het rapport van de National Risk Assessment 2 (NRA2) is het gebruik van offshore vennootschappen een van de grootste witwasdreigingen. Ook de FIU ziet een toename van het aantal meldingen van offshore vennootschappen en de daaraan gekoppelde transacties.

Een open bronnenonderzoek, waar en hoe ?

Moet u regelmatig risicoanalyses opstellen of bent u op een andere manier betrokken bij gebruik van offshore vennootschappen dan weet u dat het van groot belang is om meer informatie hierover te verkrijgen. Hoe pakt u dat aan? Welke open bronnen kunt u raadplegen? Welke informatie kunt u uit de beschikbare documenten halen? Het is een uitdagende klus om deze informatie te verzamelen en te analyseren.

Over de training

Het Offshore Kenniscentrum organiseert in samenwerking met Comtado Carib een uniek seminar over waar en hoe je relevante informatie kan krijgen uit open bronnen van offshore vennootschappen. Uiteraard verschilt dat per land maar de grote lijnen zijn vaak hetzelfde. Als voorbeeld zal de situatie in Malta worden besproken. Onder andere wordt besproken hoe en welke documenten u kunt krijgen bij de Companies House in Malta. Dit seminar dient als aanvulling op de serie van zes seminars ‘Opsporing & Rechtshandhaving E-gaming’, georganiseerd door Comtado Carib.

Over de trainer

Scroll to Top